Book Haul

Bona setmana! Per a aquells que em segueixin en les xarxes socials com Instagram o Twitter sabreu que el dia 9 va ser el meu aniversari.¡Yey! Doncs be, aquesta setmana us porto un listat de llibres que vaig rebre en el meu día especial. Próximament pujaré les respectives ressenyes de manera progressiva.

Sense and sensibility de Jane Austen

La ja més coneguda novel·la de Jane Austen on trobem com a protagonistes les dues germanes, Elinor i Marianne, les personalitats antagòniques exemplifiquen dues possibles respostes femenines davant la hipocresia dominant: el «sentit comú» i la «sensibilitat». No obstant això, tant un camí com l'altre comporten els seus perills.





Emma de Jane Austen

Emma explica la història d'una intel·ligent i laboriosa jove obstinada a fer de Celestina de totes les seves amistats. Quan la seva institutriu, amiga i confident decideix contraure matrimoni, Emma Woodhouse es queda sola amb els seus propis sentiments i s'enfronta al buit de la seva vida i de la penosa tasca d'intentar que els altres porten una vida tan perfecta com la seva. Tots els seus treballs de manipulació sentimental creen al seu voltant una teranyina d'embolics, malentesos i confusions que posen a prova la seva confiança en si mateixa.



North and south d'Elisabeth Baskell


A través de la història de Margaret Hale, una jove del sud d'Anglaterra que per circumstàncies familiars es veu obligada a traslladar-se al nord, Elizabeth Gaskell plasma els conflictes socials i polítics derivats de la revolució industrial a Anglaterra de mitjans del segle XIX. Per a la heroïna, el sud on ha nascut simbolitza l'idil·li rural; enfront d'ell, el nord és brut, rude i violent. No obstant això, a mesura que va penetrant en aquest nou món i els seus diferents estrats -des Bessy, la jove obrera malalta i el seu pare, líder sindical, fins a John Thornton, propietari d'una fàbrica tèxtil, per qui sent una creixent atracción_, haurà de anar corregint els seus prejudicis; i de la mateixa manera, la seva condició de dona subordinada evolucionarà cap a una madura acceptació de si mateixa i dels seus sentiments.

La espada de cristal de Victoria Aveyard


La segona part de la trilogia La Reina roja de Victoria Aveyard.

La sang de Mare Barrow és vermella (el color de la gent comuna), però les seves habilitats són platejades. La corona diu que és un miracle, una impossibilitat. No obstant això, Mare sap que hi ha altres com ella, Vermells amb capacitats similars a les dels Platejats, i comença a buscar-los i reclutar per unir-se en la lluita contra el príncep que la va trair. A poc a poc, Mare es trobarà en una cruïlla mortal a la qual corre el risc de convertir-se exactament a la classe de monstre que vol vèncer. ¿Claudicara davant el pes de la mort que implica la rebel·lió, o les contínues traïcions hauran endurit el seu cor per sempre? «Si sóc una espasa, sóc una espasa feta de vidre, i sento que he començat a trencar-me.»



Ens llegim!

Comentaris

Entrades populars